2022-04-25 15:50:54• hírek • Refszatmar.eu

Remek szatmári eredmények a Protestáns Felekezetek Országos Vallásolimpiáján

Kiváló eredményeket értek el a Szamoskrassói Bem József Általános Iskola és a Szatmárnémeti Református Gimnázium tanulói a Protestáns Felekezetek Országos Vallásolimpiáján.

Győrbíró Csilla szaktanfelügyelő és iskolaigazgató lapunknak elmondta, hogy a Szamoskrassói Bem József Általános Iskola három tanulója vett részt 2022. április 20-22. között megszervezett Protestáns Felekezetek Országos Vallásolimpiáján, amelyre Székelykeresztúron a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban került sor. A rendezvényen közel száz V-XII. osztályos diák vett részt, akik a verseny megyei szakaszán a legjobb eredményeket érték el.

A versenyt megelőző időben  a tanulók alaposan felkészültek a számukra kijelölt Szentírás történeteiből. Józsa Jázminka vallástanárnő napi rendszerességgel kérte számon a kijelölt történeteket és a fogalmazásokat. Mindenki  szívvel – lélekkel segítette a diákokat, hogy teljes mértékben a figyelmüket az országos versenyre tudják összpontosítani. Kiemelkedő eredményeket értek el a dolgozataik értékelése alapján. A neves városi tanintézmények mellett megállták a helyüket a szamoskrassói “Bem József” Általános Iskola diákjai, hiszen ketten dobogós hellyel tértek haza.

Elért eredmények :

I.helyezés: Vaida Szilárd, VI. osztály
III. helyezés: Tüzes Csilla, VIII. osztály  


Kallós Zoltán, Románia Kisebbségügyi Államtitkára adta át a díjakat az ünnepi istentisztelet keretén belül, majd saját kiemelt különdíjában részesítette a Szamoskrassói Bem József Általános Iskola tanulóit: Tripon Gréta V. osztály, Vaida Szilárdot VI. osztály és Tüzes Csillát a VIII. osztályból.

A kitartó munka eredménye, hogy a “Bemes“ gyerekek sikerekkel gazdagon térhettek haza, és az iskolának országos szinten hírnevet szereztek. Elismerés jár tanárnak – diáknak egyaránt a szép eredményért!

“A rád bízott drága kincset őrizd meg…” (2Timóteus 1,14a) bibliai idézet volt az idei verseny alapgondolata. Kincset találtak a gyerekek a Biblia üzenetében, ezeket a kincseket kamatoztatták és  megsokszorozva lelkiekben gazdagon térhettek haza. Mindenért Istené a dicsőség! SDG!

Remekeltek Székelykeresztúron az Országos Vallás Olimpián a Szatmári Református Gimnázium teológia szakos diákjai!

Eredmények:
I. hely: Ary Dávid, XI.o.
II. hely: Kovács Edmond, XII.o.
III. hely: Kallos Karola Krisztina, IX.o.
III. hely: Bors Hajnalka, X. o.

Felkészítő tanáraik: Higyed Gyöngyi és Székely Tünde.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: